Hjem > Nyheter > Innhold

Aminosyrepreparasjon

Oct 09, 2017

Aminosyre er en forbindelse hvor hydrogenatomet på karbonylgruppen av karboksylsyren er substituert med en aminogruppe, og aminosyremolekylet inneholder både aminogruppen og karboksylgruppen. I likhet med hydroksysyren kan aminosyrene deles i a-p-, y -... w-aminosyrer i henhold til de forskjellige stillingene i aminogruppene på karbonkjeden, men aminosyrene oppnådd ved hydrolyse av proteiner er begge a-aminosyrer Det er bare tjue arter, de er de grunnleggende enhetene som utgjør proteinet.

Aminosyrer er de grunnleggende stoffene som utgjør proteinet som trengs for dyreernæring. Er en organisk forbindelse som inneholder en basisk aminogruppe og en sur karboksylgruppe. Aminogruppen er en a-aminosyre festet til a-karbon. De fleste aminosyrene som utgjør proteinet, er a-aminosyrer.

Aminosyrer i menneskekroppen gjennom stoffskiftet kan spille følgende effekter: ① syntetisk vevsprotein; ② inn i syre, hormoner, antistoffer, kreatin og andre ammoniakkstoffer; ③ inn i karbohydrater og fett; ④ oksydasjon av karbondioksid og vann og urea, generere energi

Aminosyrer for den fargeløse kroppen, smeltepunktet på mer enn 200, høyere enn det gjennomsnittlige smeltepunktet for organiske forbindelser. a-aminosyre, søt, bitter, frisk 4 forskjellige smaker. Glutaminsyre mononatriumsalt og glycin er den største mengden smaksopphold. Amino-pass er vanligvis løselig i vann, syreoppløsning og alkalisk oppløsning, uoppløselig eller lite løselig i etanol eller eter og andre organiske løsningsmidler. Løseligheten av aminosyrer i vann er svært forskjellig. For eksempel er løseligheten av tyrosin den minste. Ved 25 ° C oppløses tyrosin bare 0,045 g i 100 g vann, men oppløseligheten av tyrosin i varmt vannhåndkle er stor. Lysin og arginin eksisterer ofte i form av hydroklorid, fordi de er lett oppløselige i vann, på grunn av deliquescens og vanskelig å fremstille krystaller.

(1) farge og farge En rekke vanlige aminosyrer blir lett fargeløse krystaller, krystallform på grunn av strukturen av aminosyrer varierer. Slik som L-glutaminsyre for den sylindriske krystall med fire kolonner, var D-glutaminsyre diamantlignende krystall.

(2) smeltepunkt aminosyre krystallisering av smeltepunktet er høyt, vanligvis 200 ~ 300 ° C, vil mange aminosyrer ved eller nær smeltepunktet brytes ned i amin og CO2.

(3) oppløselighet De fleste av aminosyrene kan løses i vann. Oppløseligheten av forskjellige aminosyrer i vann er forskjellig, slik som lysin, arginin, prolinløselighet er større, tyrosin, cystein, histidinoppløselighet er svært liten. En rekke aminosyrer kan oppløses i sterk alkali og sterk syre. Men aminosyrer er uoppløselige eller lite oppløselige i etanol.

(4) smak av aminosyrer og deres derivater har en viss følelse av smak, slik som syre, søt, bitter og så videre. Smaken av arten og typen av aminosyrer, tredimensjonal struktur. Fra den tredimensjonale strukturen er D-type aminosyrer generelt søte, søtheten av de høyere enn de tilsvarende L-type aminosyrer.

(5) UV-absorpsjonsegenskaper for en rekke vanlige aminosyrer på det synlige lyset er ingen absorpsjonskapasitet. Men tyrosin, tryptofan og fenylalanin i ultrafiolettområdet har åpenbar lysabsorbsjonsfenomen. Og det meste av proteinet inneholder disse tre aminosyrene, spesielt tyrosin. Derfor kan proteininnholdet kvantitativt påvises ved bruk av UV-absorpsjonskarakteristikken ved en bølgelengde på 280 hm.

Fremstilling av aminosyrer

syntese

De fleste aminosyrene som utgjør proteinet, syntetiseres biokjemisk av Embden-Meyerhof-banen med sitronsyre-mellomproduktet. Unntaket er den aromatiske aminosyren, histidin, den tidligere biosyntesen med pentosefosfatpentose-intermediær erythro-4-fosfat, som syntetiseres av ATP med fosforsyre-ribosepyrofosfat. Mikrober og planter kan syntetisere alle aminosyrene i kroppen, dyr som har en del av aminosyren, kan ikke syntetiseres in vivo (essensielle aminosyrer). Nødvendige aminosyrer metaboliseres generelt av karbohydrater, og mer enn 14 enzymer kreves for biosyntese, ikke-essensiell aminosyresyntese ved multi-trinns reaksjon (6 trinn eller mer), og syntesen av essensielle aminosyrer krever mer. Omtrent 60 typer av involverte enzymer. Biosyntetiske aminosyrer, i tillegg til syntese av protein som råvarer, men også for alkaloider, lignin og andre syntetiske. På den annen side nedbrytes aminosyren i den levende kropp på grunn av dannelsen av keto-syre ved aminokjøring eller oksydasjon, eller dekomponeres ved dekarboksylering til en amin