Hjem > Nyheter > Innhold

EDTA chelaterer rollen

Jun 20, 2017

EDTA-chelater Den chelaterende kraft representerer bindingsstyrken til det chelaterende middel og metalljonen, og chelateringsverdien representerer mengden av chelateringsmiddel som chelaterer metallioner.

Noen mennesker i selve formelen vil møte tilsetning av chelateringsmiddel, eller det vil være skaleringsfenomen, vil bekymre seg om tyggekraft, er ikke nok, EDTA-chelater og metallioner kan ikke kombineres effektivt, den faktiske mengden av chelateringsmiddel er ikke i sted, noe som resulterer i skaleringsfenomen

Effektiv for å forhindre forekomsten av skalering er det to måter, den ene er den første inhiberingen av skalaformering, en er effektiv etter at skalaen er fjernet. Disse to metodene tilsvarer rollen av chelaterende dispergeringsmidler og chelateringsmidler, henholdsvis.

Chelatdispergeringsmidlet har en stor molekylvekt som effektivt kan hemme de små partiklene av CaCO3, MgCO3 for å danne store skalskalaer, men metalljonbindingsstyrken er svak. EDTA Chelates slike produkter er hovedsakelig fosforsyreestere, PAA, kodipropylen-kopolymer; chelat Rollen til blandingen og metallioner er sterkt kombinert sammen, kan effektivt fjerne avsetningen på overflaten av substratskalaen, som vår vanlige EDTA, DTPA, HEDTA og så videre.

Så enkelt er chelateringsmiddelet et avkalkningsmiddel, EDTA Chelates-chelaterende dispergeringsmiddel er en skaleringshemmere hvis de to med bruken vil utfylle hverandre.

For rengjøringsmateriell er beslutningen om å rense effekten hovedsakelig fire aspekter: 1, temperatur; 2, mekanisk kraft; 2, overflateaktivt middel; 4, chelating agent, de to første trenger ikke å gjenta, vi alle har dyp erfaring, For overflateaktivt stoffet, vet vi alle at dens rolle er å emulge oljematerialet, EDTA Chelates slik at det oppløses i vann for å oppnå renholdingseffekt.

Imidlertid, hvis det er en metallion i det oljeaktige stoffet, er det en metallbinding til overflaten av substratet, og det overflateaktive middel kan ikke bryte bindingsbrønnen. EDTA-chelater Derfor, i konvensjonell metode øker vi mengden av overflateaktivt middel og øker temperaturen og den mekaniske kraften. For å oppnå rengjøringseffekten, men chelateringsmidlet kan være en god kombinasjon av disse metallioner, slik at den avdras fra oljen , slik at du kan redusere mengden av overflateaktivt middel i premisset for lavt energiforbruk.

Chelateringsmidler er mye brukt, inkludert vaskemidler, EDTA Chelates landbruksprodukter næringsstoffer, industrielle rengjøringsmidler, papir og fotografiske næringer. Chelaterende sporstoffer i landbruksapplikasjoner kan være vevmodifisert og minimere næringsdefekter, EDTA-chelater øker dermed utbyttet og effektiviteten. Den velkjente standard EDTA er et kompleks som opprettholder jern og andre sporstoffer i løsningen, og brukes derfor ofte i agronomiske forhold hvor det er mulig å redusere avkastningsutbyttet betydelig på grunn av jern og andre sporstoffer.

Men den langsiktige bruken av EDTA-produkter blir stadig mer oppmerksom. Tradisjonelle chelateringsmidler som EDTA eller DTPA er vanskelige å være bionedbrytbare og er generelt akkumulert i miljøet og har blitt påvist i elver og innsjøer, i jord og vannbehandling. EDTA-chelater Dette er grunnen til at den nye biodegradable chelator IDHA nylig er blitt utviklet.

Sammenlignet med det konvensjonelle chelaterende dispergeringsmiddel har den grønne chelaterende dispergeringsmiddel-iminodisuccinsyre en god effekt i kelatdannelse av kalsiumioner og kobberioner. Syntese av iminodisuccinsyre i bomulls- / lindukblekningsprosess, kan effektivt chelatere metallioner, forbedre stoffets effekt og styrke ①.